ILMOITUSTAULU

Koirarekisteriohje 2013 SKL

******************

Jalostusohjesההntצ

(voimassa 1.1.2012 - 31.12.2015)

Jalostuksentavoiteohjelma
(2012 - 2016)

TULEVIA TAPAHTUMIA VUONNA 2014:

WUSB 2014

Terveyskysely- ja kuolinsyylomakkeet uudistuneet!

Jalostustoimikunta odottaa vastauksia teiltה!
Olethan mukana kerההmהssה tietoa bernhardinkoirien terveystilanteesta!

face

ETUSIVU     YHDISTYS     TIETOA RODUSTA     HANKINTA     JALOSTUS     HARRASTAMINEN     LINKIT

YHDISTYS

Bernhardinkoirayhdistys ry on perustettu vuonna 1975, jolloin se hyvהksyttiin rotua harrastavaksi yhdistykseksi. Aluksi yhdistys toimi Suomen Seurakoirayhdistys Ry:n (SSKY) alajaostona. Toiminnan alkuvuosina 70-luvulla jהseniה oli noin 50. Bernhardinkoirien rekisterצintimההrien huippuvuosina 1990-luvun alkupuoliskolla jהsenmההrה kהvi jopa liki 800:ssa. Vuoden 2007 lopussa jהsenmההrה oli 240.

Suomen Kennelliiton (ulkoinen linkki, aukeaa uuteen ikkunaan) myצntהmהt rotujהrjestצoikeudet yhdistys sai vuonna 1986. Kennelliiton Rotujהrjestצn ohjesההnnצn (ulkoinen linkki, aukeaa uuteen ikkunaan) mukaisesti Bernhardinkoirayhdistyksen tehtהvהnה on harjoittaa bernhardinkoiria koskevaa valistus- ja tiedotustoimintaa, antaa ohjausta ja asiantuntija-apua rodun jalostustyצssה, edustaa rotua Kennelliitossa sekה pitהה yhteyttה vastaaviin ulkomaisiin rotujהrjestצihin. Lisהksi yhdistys vastaa rotunsa tuomarikoulutuksesta sekה jהrjestהה koulutus-, nהyttely- ja koetoimintaa.

Bernhardinkoirayhdistys jהrjestהה erilaisia tapahtumia kuten vuosittaisen erikoisnהyttelyn ja mukavaa yhdessהoloa tarjoavia leirejה. Yhdistys julkaisee neljה kertaa vuodessa ilmestyvהה Bernhardinkoira-lehteה sekה vuosittain koottavaa Vuosikirjaa. Lisהksi yhdistys on tehnyt Rotuaapisen sekה Jalostuksen tavoiteohjelman.

Nהiden kaikkien tehtהvien hoitamiseen tarvitaan lukuisien vapaaehtoisten yhdistysaktiivien ja -jהsenten osallistumista. Bernhardinkoirayhdistyksen toimintaa organisoi yhdistyksen hallitus. Jalostustoimikunnan tehtהvהnה on ennen kaikkea kerהtה tietoa rodusta ja tiedottaa siitה edelleen jהsenistצlle sekה antaa jalostusneuvontaa. Yhdistyksen parissa puuhailee myצs muita henkilצitה: jהsensihteeri, pentuvהlittהjה, tarvikemyyjה ja rahastonhoitaja sekה jהsenlehden toimittaja, vuosikirjan kokoaja ja nettisivujen yllהpitהjה.

Kaikki jהsenet voivat omalla panoksellaan ottaa osaa yhdistyksen toimintaan, esimerkiksi pyrkimהllה hallitukseen, kirjoittamalla juttuja jהsenlehteen tai jהrjestהmהllה alueellista toimintaa bernhardinkoirille omistajineen. On myצs tהrkeהה, ettה mahdollisimman monet jהsenet osallistuvat yhdistyksen pההtצksentekoon yleiskokouksissa kevהisin ja syksyisin.

lk

ko